A nyár a gyümölcsös sütemények fő szezonja; a bogyósok, körte, barack, cseresznye és egyéb, szezonális termések felhasználásával üde ízeket és frissességet kölcsönözhetünk a tortáknak, sorbeteknek, süteményeknek – bevonzva a könnyű, édes élményekre vágyó vendégeket. Az itt következő hat desszert receptje a felhasznált gyümölcsök tekintetében fantáziánk szerint variálható!
Epres diótortácska
A szólóban tálalt desszertek kis munkával nagyon látványossá tehetők. Monica Glass amerikai cukrász turmixgépben aprította össze a mogyorót, és vegyítette el vajjal, juharsziruppal és nádcukorral. A kész keveréket apró piteformákba töltötte, majd tejszínhabbal és friss eperszeletekkel tette teljessé a kompozíciót. A teljes recept itt elérhető!
Kókusztejes rizspuding mangósorbettel
A Tao Asian Bistro szokatlan csavarral újította meg egyszerű receptjét. Kókusztejjel és trópusi mangóval egészítette ki a klasszikus rizspudingot, melyet – az étterem ázsiai arculatának megfelelően – kókuszdió héjában, mangóból készült sorbettel tálalt. Kattintson a receptért!
Párán főtt mandulás sütemény szilvás granitával
Ezeket az apró süteményeket – a gőzgombóchoz hasonlóan – párában főzték, hogy szerkezetük még könnyebb, levegősebb legyen. A szilvából készült granita (jégkása jellegű olasz specialitás) és tejszínhabos krém kontrasztos, ám kiegyensúlyozott kompozíciót alkot a mandulás tésztával. A recept itt elérhető.
Körtefánk édes citromos ricottával
A közösen csipegethető desszertek rendszerint nagy népszerűségnek örvendenek a vendégek körében. Ahogy ezek a palacsintatésztába forgatott, forró olajban kisütött körteszeletek is, melyekhez mártásként édes ricotta dukál. A receptért kattintson ide!
Gyümölcsös parfé quarkkal
A quark friss sajtkészítmény, fanyar ízzel és szilárd, de krémes állaggal; Nyugat-Európa több országában a krémtúró megfelelőjeként van jelen a konyhákban. Elissa Narow cukrász a quarkot tejszínhabbal elegyítette, majd a könnyű krémet cukrozott, előzőleg balzsamecetben áztatott eper- és málnadarabok közé rétegezte, különleges pohárdesszertet alkotva ezzel. A pontos receptet itt találja!
Szeder sorbet
A különböző idénygyümölcsökből készült sorbetek az egész szezonban frissítő és egészséges desszertként lehetnek jelen a kínálatban. Scott Fausz cukrász ehhez a változathoz pürésített szedret használt, és a kész sorbetet friss gyümölccsel körítve tálalta. A receptért kattintson ide!