Dacára a közelmúltban szárnyra kapott bevándorlási vitáknak, a nemzetközi trendek még az amerikai ízlésre is hatást gyakorolnak. A Restaurant Business’ kitekintőjében nyolc újonnan nyílt helyet ismerhetünk meg, többek közt három nemzetközi lánc képviselőjét, két etnikum konyháját, és vetünk egy pillantást a Disney-világ híres, a közelmúltban megújult Planet Hollywood-jára is.
Mikkeller
A Mikkellert a koppenhágai származású Mikkeller Brewing álmodta meg; a február 10-én Los Angeles-ben nyílt bár a lánc második képviselője az Egyesült Államokban. Ahogy Mikkeller más üzletei, a legújabb is a különleges sörfélék terén viszi el a pálmát: a hagyományos ital itt olyan különleges összetevők felhasználásával készül, mint pl. a koriander vagy áprium (sárgabarack-szilva hibrid). Hogy a nappali órák se maradjanak kihasználatlanul, a Mikkeller Kafferbaren-ben reggel 7-től délután 3-ig kávét és süteményt is vásárolhat a nagyérdemű.
Coffeemania
Más európai cégekhez hasonlóan, a Coffeemania is csak a közelmúltban, tavaly decemberben nyitotta meg első üzletét az USA-ban. Az eredetileg kávézónak indult vállalkozás hamar étteremmé nőtte ki magát, globálisan inspirált kínálattal. A helyiség első fele étteremként üzemel, míg a hátsó fertály megmaradt kávézónak, olyan különlegességekkel az itallapon, mint például a citromfüves latte. Az éttermi részleget vezető séf, aki korábban az elismert New York-i Annisa étteremben tevékenykedett, gondoskodik a menü változatosságáról: céklaleves, tengeri rákos carbonara, borjúhússal töltött káposzta és cowboly-pecsenye is található az étlapon.
Tabassum
Íme a New York-i street food kínálat legfrissebb specialitása: samsa, az üzbég házi pite. Az üzbég származású tulajdonos, Suriya Yunusov állítása szerint a samsa közép-Ázsia utcáin szerte a legnépszerűbb étel – a Tabassumban pedig kizárólag az eredeti recept alapján elkészített, fűszerezett samsát árul. A szezámmal és feketeköménnyel hintett leveles tészta kétféle tölteléket rejt – marhahúsost, vagy sütőtököst.
Planet Hollywood Observatory
A Disney Spring híres Planet Hollywood-ja januárban Planet Hollywood Observatory-ként nyitotta meg újra kapuit. A közel 30 millió dolláros átalakítást követően a négyszintes épület az éttermen és rendezvénytermeken felül egy gömb alakú kupolával is bővült. Az újítások közt helyet kapott egy 418 négyzetméteres videófal, továbbá egy Stargazer (Csillagász) névre keresztelt fedetlen bár, valamint Guy Fieri híres hamburgereinek és szendvicseinek széles kínálata.
Kismet
Los Angeles egyik legújabb étterme Jon Shook és Vinny Dotolo szakmai szövetségéből született meg, fő specialitását a Közép-Keleti ételek képezik – mint például a brokkolis toast polenta-körettel és házi krémsajttal – helyi alapanyagokból elkészítve. A 45 férőhelyes étterem kicsi asztalai banketteken, nagyobb társaság érkezésekor egy praktikus megoldással összekapcsolhatóak.
Hitachino Beer & Wagyu
A japán sörbár San Francisco-ban nyílt üzlete a japán cég első étterme és sörkóstolója az Egyesült Államokban. A hamarosan megnyíló étterem a japán bárokra emlékeztető kínálattal – a jellegzetes wagyuval, pácolt húsokkal, és tízféle, kizárólag itt kapható sörrel – várja a betérőket.
No Bones Beach Club
Tróousi italok jákafa gyümölcsével és kebabbal párosítva – a No Bones Beach-ról bátran kijelenthetjük, hogy a világ első növényi alapú tiki bárja. (Így nevezik a fülledt trópusi hangulatot árasztó, és ahhoz illő specialitásokat felszolgáló bárokat – a szerk.) Tiki italok, friss gyümölcsök és helybéli alkohol-specialitások széles választéka jellemzi a kínálatot; az italok mellé különféle tengeri élőlények által ihletett, ám növényi alapú rágcsálnivalók közül válogathat a betérő: “rákhúsos” szendvics paszternák felhasználásával, aranyra pirított gyökérzöldségek jákafa-terméssel és kesudióval, sőt kakaóvaj alapú “sajt” is készül a konyhában. Az eredetileg Seattle-i étterem január óta az Oregon állambeli Portlandban is megnyitotta kapuit.
Hotville Chicken
A Los Angeles-i pop-up éttermet felfoghatjuk a közkedvelt Prince’s Hot Chicken Shack bővüléseként is. Utóbbi cég a ‘30-as évek dereka óta szolgáltatja Nashville városának a kiváló csirkehúsféléket. A Hotville Chicken tulajdonosa Kim Prince rokona is a Andre Prince Jeffries-nek, a Prince’s Hot Chicken Shack tulajdonosának; állítása szerint a híres sült csirkét is Prince receptje alapján készíti.