Ügyfél: Streetfood Bistro
Ország: Románia
Dátum: 2021
A project rövid leírása:
A Nagyszalontán található Streetfood Bistro keresett meg minket, hogy szeretne egy nagyobbat lépni és terjeszkedni több városban Romániában és lánccá fejleszteni
az éttermet. Nagyszalonta (Salonta) után a második helyiségnek Nagyvárad (Oradea) lett kiválasztva és azon belül a legforgalmasabb sétálóutca a belváros szívében.
A következő helyszín Temesvár (Timișoara) lesz 2022-ben.
A csapat:
Project & Art Director / Interior design: Timár András
Éttermi- és üzemeltetés tanácsadás: Glöckl András
Burger különlegességek: Kovács Zoltán (Mesterséf)
Étel- és hangulat fotók (Nagyszalonta): Végel Dániel (www.vegeldaniel.com)
Grafikus asszisztens: Melis Gergő
Management és szervezés: Timár András / Lehoczki Adorján
Szerelési munkák: egyedimegoldasok.hu
Salontán a következő feladatokat végeztük el a helyszíni felmérés után, hogy elkezdhessük a további lépéseket a lánc kialakításához:
• Működés és teljesítmény-elemzés
• Működés optimalizálás
• Stratégiai átalakítása
• Koncepció analízis
• Folyamatos tanácsadás
• Költség elemzés
• Üzleti modell elemzése és módosítása
• Menü elemzése és szükség szerinti átalakítása költségszámítással
• Árazás áttekintése és ELÁBÉ elemzés
• Marketing és PR koncepció áttekintése
• SWOT elemzés
• Konkurencia analízis
• Hibakeresés és működés felülvizsgálata
• Éttermi működéssel kapcsolatos problémák feltárása
• 3 napos képzés a személyzetnek
Marketing és reklám feladatok
Második lépésként a vizuális átalakítás volt a feladat, ahol a következő munkákat végeztük el:
• Új logó tervezése
• Új arculati színek kialakítása
• Betűtípusok biztosítása a kommunikációhoz
• Értékesítési koncepció kitalálása
• Egyedi hamburger receptek és összerakásuk
• Étel-és helyszín fotózás
• Professzionális videók készítése
• Reklámanyagok készítése különböző méretekben
• Szlogenek írása
A project lépései
NAGYSZALONTA (SALONTA)
Az első étterem Nagyszalontán az eredeti logóval és arculattal:
A helyszín felmérése után az új koncepcióhoz egy 25 oldalas listát, működési átalakításokat, tanácsokat és vizuális koncepciókat készítettünk látványtervekkel.
Helyszíni munkák és feladatok
Ezek után a helyszínen elkészültek az új burgerek Kovács Zoltán mesterséf részvételével és a fotók, videók a kommunikációhoz az új láncnak.
A kommunikációs ötlet az volt, hogy nemzetek konyhájára építjük fel a burgereket, így készült amerikai, spanyol, mexikói és magyaros burger is,
amelyet akár több hónapon keresztül tud kommunikálni az étterem. További ötleteket adtunk (pld. T-Rex Burger a húsimádóknak)
és kreáltunk, amikhez elkészítettük az összes kommunikációs anyagot a különböző marketing és kommunikációs felülethez.
Werk képek a fotózásról, videó készítéséről:
Az elkészült ételfotók a kommunikációhoz:
Különböző hirdetések, más-más méretben a felhasználási felületekhez az utómunka és fotó editálás után:
Videó az online kommunikációhoz:
NAGYVÁRAD (ORADEA / ROMÁNIA)
Nagyszalonta után a következő városban folytattuk a munkát. Itt már komplexebb volt a feladat és az alapoktól kezdtük a munkát. A következő feladatokat kellett megoldani:
Komplett interior kialakítása és az étterem külsö megjelenésének megtervezése:
• Belső és külső látványtervek anyagokkal, design, dekorációk, lámpák, belső terek megtervezése, bútorok és kiegészítők
• Belső falak design tervezése és ready to print verziók készítése
• Külső látvány és betűkivágás elkészítése gyártható formában
• Külső doboz megtervezése és ready to print verzio készítése
• Világítás, járólapok, különböző megjelenítések
• Anyagminták gyűjtése, székek, asztalok beszerzése
• a teljes étterem össze falfelületének megtervezése és nyomdai előkészítése
• Étlap és itallap tervezése
• Kisarculat kialakítása (boltkártya, megjelenés, alátét papírok, etc.)
• Plakátok és marketing anyagok tervezése
• Az étterem kialakításában teljes tanácsadás és segítségnyújtás
• Komplett lista elkészítése a szükséges eszközökről, konyhai eszközparkról
LÉPÉSEK
Az alapötlet az volt, hogy mindent, ami az étteremben található az utca hangulathoz, a streetart-hoz, a falakon, betonon és az
utcán található dolgokhoz és hangulatra kössük rá. Így született meg az ötlet, hogy egy világító graffiti ledfal és egy
street art fal lehet a megoldás, amit a többi helyen is meg lehet majd jeleníteni és ez fogja adni a további éttermeknél a
kohéziót, ami talán a legfontosabb az étteremláncok esetében, hogy vizuálisan és hangulatában összekössék ezeket a vendégek.
Az eredeti helyszín Nagyváradon, a sétálóutcában, amelyből ki kellett alakítani az új helyet:
Az új helyhez először megterveztük a belső tereket (vendégtér, bárpult rész és kültér) az alaprajzok alapján:
A látványtervek elfogadása után kezdődhetett el a vizuális anyagok elkészítése. A legnagyobb feladat a
világító graffiti fal volt, amelynek állítható a fényereje és a mérete 6 méter X 1,3 méter:
Tervek és a digitálisan elkészült graffiti:
Helyszíni szerelés és graffiti munkák.
A fal szerelése:
Videó a munkálatokról:
Terveztünk egy falat is street art stílusban egyedi poszterekkel, amikkel a további éttermekben is tud kommunikálni a hely:
További grafikai anyagok a helynek:
A megnyitó napján a helyszín: